Χαιρετισμός Δημάρχου

 

 

Με την δημιουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Νοτίου Πηλίου επιδιώκουμε την ενημέρωση των δημοτών αλλά και όλων εκείνων που επιθυμούν να επισκεφτούν και να ανακαλύψουν την ομορφιά της περιοχής μας και να αντλήσουν πληροφορίες για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Αγαπητέ φίλε επισκέπτη του Δήμου Νοτίου Πηλίου, του βουνού των Κενταύρων, που η ιστορική μνήμη χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με τη γεωγραφική πολυποικιλότητα του ορεινού , του πεδινού, του παραθαλάσσιου και του νησιώτικου Δήμου σας δίνει την ευκαιρία στο πλούσιο με εναλλαγές τοπίο του να ζήσετε αξέχαστες διακοπές, απολαμβάνοντας όλες τις χαρές της φύσης, βαδίζοντας στα πολυφημισμένα μονοπάτια στα βήματα του Χείρωνα και στις θαλάσσιες διαδρομές της Αργούς του Ιάσωνα.  Οι επισκέπτες του Δήμου μας μπορούν να περιηγηθούν στα βυζαντινά μοναστήρια και στις εκκλησίες, στους μουσειακούς χώρους με τα ενδιαφέροντα έργα τέχνης που αποτελούν και χαρακτηριστικά μνημεία πολιτισμού του Δήμου μας. Η διαδρομή η οποία ακολουθείται για όλα αυτά τα αξιοθέατα συνοδεύεται από λιθόστρωτα μονοπάτια που συνδέουν τις σημερινές κοινότητες οι οποίες είναι πλούσιες σε ιστορία καθώς επίσης σε ήθη και έθιμα. Οι στιγμές χαλάρωσης ενισχύονται από την σκιά των πλατάνων καθώς επίσης και από το δροσιστικό καταγάλανο κύμα του Παγασητικού και του Αιγαίου. Η φιλοξενία των κατοίκων της περιοχής και ο αρμονικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας  καθιστούν το Νότιο Πήλιο ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο τον χρόνο. 

Ο περιπατητικός, θρησκευτικός, καταδυτικός και ιππικός τουρισμός σας προσκαλούν.

Αξέχαστες στιγμές θα νιώσετε συμμετέχοντας στις πολιτιστικές και θρησκευτικές γιορτές του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Οι κοινότητες του Δήμου μας, Άγιος Γεώργιος, Βυζίτσα, Πινακάτες, Μηλιές, Καλά Νερά,  Αφέτες, Νεοχώρι, Καλαμάκι, Λαμπινού, Συκή, Αργαλαστή, Ξινόβρυση, Μετόχι, Λαύκο, Μηλίνα, Προμύρι, Τρίκερι με τους φιλόξενους και με αίσθημα ευθύνης δημότες τους σας προσκαλούν.

Ο επισκέπτης του Δήμου μας θα έχει πολλά και όμορφα να θυμάται, τον καλωσορίζουμε. 

 

Παρακαλούμε διαβάστε το βιογραφικό του Δημάρχου Ν. Πηλίου :

 

Βιογραφικό σημείωμα Δημάρχου